Ik ben Jyldau Esselink-Koning en bijna 25 jaar werkzaam in het vak als psycholoog.

 

Met veel toewijding begeleid en coach ik volwassenen en echtparen met uiteenlopende hulpvragen.

Kernwooorden die mijn aanpak omschrijven zijn holistisch, aandachtig, praktisch en doelgericht. Het proces van oordeelvrij waarnemen wat er is en samen komen tot nieuwe inzichten, betekenisgeving en oplossingen, is een boeiende en uitdagende reis die ik graag maak. Hierbij vind ik het belangrijk om naar de gehele mens in zijn omgeving te kijken en de relatie te leggen tussen vroeger en nu, lichaam en geest, verlangens en belemmeringen.

 

Ik ga samen graag op zoek naar mogelijkheden om het tij te keren, om de toekomst hoopvol tegemoet te kunnen treden. Soms is het wenselijk om oud zeer te verminderen en andere keren werken we samen in het hier en nu. 

Ik werk vanuit verschillende invalshoeken en met verschillende methodieken maar de therapeutische relatie staat altijd centraal. ACT, Schematherapeutische elementen, EMDR, EFT, oplossingsgerichte therapie, mindfulness en algemene cognitieve gedragstherapie kunnen hierbij aan bod komen. Hoe blijf je overeind in moeilijke tijden en wordt je sterker in plaats van uitgeblust? Immaginatie helpt vaak om ingrijpende ervaringen uit het verleden die samenhangen met klachten in het nu te verminderen. De aanpak is altijd coachend en gericht op wensen en verminderen van klachten.